Met Bachs repertoire als leidraad zoeken twee mensen op het speelvlak naar HET Bachmoment… Ze worden in het leven geworpen, ze spelen, ze verleiden, ze komen tot leven, ze hebben elkaar én zichzelf lief, ze lachen, ze zingen en sterven al dan niet in elkaars armen…

 


Of het nu in de muziek van Bach zelf zit of in andere muziek, iedereen die iets voor Bach voelt, weet meteen waarover het gaat. Een “Bachmoment” is wat je voelt als de muziek van Bach je raakt. In dit project brengt Capriola di Gioia de muziek van een grootmeester voor kleine oren.

 

De muziek van Bach is van een ongekende rijkdom, tijdloos en universeel. Het aantal concerten, festivals en projecten met Bach als centrale figuur en de focus op zijn repertoire is eindeloos. Toch richten organisatoren en programmatoren zich in hoofdzaak op een publiek van volwassenen en is het aanbod voor kinderen en jongeren beperkt. Koudwatervrees? Bach te moeilijk voor een jong publiek?

De coproductie ‘Bachmoment’ van Concertgebouw Brugge en Jeugd en Muziek Vlaanderen toont dat Bach voor kinderen kan! Beide partners sterkten elkaar in de overtuiging dat Bachs muziek en het jonge publiek perfect bij elkaar passen. De helderheid, de grote emoties en de uitzonderlijke rijkdom van Bachs oeuvre bieden kansen om jonge oren te raken e

 

n te verwonderen. Artistieke partners werden dit keer Capriola di Gioia en regisseur Koen Monserez. Tijdens de Bach Academie Brugge 2014 ging Bachmoment in première. De combinatie met een voorbereidende workshop en de voorstelling werd bijzonder gesmaakt.

 


Een uitgebreide lesmap, het pakket met de workshops, weinig technische vereisten en een volledig niet-talige voorstelling zijn de sleutel voor een geslaagd project voor jong publiek.                                                                                         

Een donkere zaal. Ogen wijd open. Oren vol hamertjes en de trilling van een stem.

Bachmoment…

*

Bezetting:

Sopraan & klavecimbel